Wij zoeken vers bloed.

Voor de afname van bloed, plasma of plaatjes zijn we steeds op zoek naar nieuwe collega’s.

Rode Kruis-Vlaanderen is dé werkgever voor gemotiveerde kandidaten die alles uit hun job willen halen met het oog op een bloeiende carrière. Door als afname assistent, verpleegkundige, teamleader of arts te werken bij Rode Kruis-Vlaanderen, zorg je mee voor de bevoorrading van veilige bloedproducten aan de ziekenhuizen in Vlaanderen. Je werkt in een professionele omgeving, in een team van goed opgeleide collega’s. Naast de nodige opleidingen zorgen we ook voor een interessant en flexibel aanbod zonder structureel nacht- of weekendwerk.

Ben of ken jij de geknipte kandidaat? Bekijk dan zeker onze vacatures voor meer info.

Ontdek welke job bij jou past

Op zaterdag 14 maart kan je achter de schermen van ons Donorcentrum in Mechelen komen kijken welke profielen je tegenkomt op de ‘Weg van het bloed’. Schrijf je in voor een van onze drie rondleidingen en ontdek of er een job is die bij jou past. We hebben 13 donorcentra verspreid over heel Vlaanderen en organiseren elke dag tal van mobiele collectes in diverse steden en gemeenten. Ook daar ligt er misschien een mooi jobopportuniteit op jou te wachten. Je komt het allemaal te weten op 14 maart.
We organiseren drie rondleidingen van ongeveer een uur (10u, 11u30 en 14u). Nadien kan je kennismaken met enkele medewerkers en kan je hen vragen stellen. Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is noodzakelijk.

SCHRIJF JE HIER IN

 • An - Teamleader

  “Vanaf dag één viel het me op dat Rode Kruis-Vlaanderen een goed geoliede machine is. Op een mobiele bloedinzameling loopt alles zó vlot en spelen de collega’s zó goed in op elkaar."

  Lees het verhaal van An

 • Kristin - Donorarts


  “Het is vooral onze medische kennis die van belang is. Je moet risico's durven inschatten, en goed kunnen luisteren naar donoren."

  Lees het verhaal van Kristin

 • Desiré - Teamleider donorcentrum


  “Ik vind het fijn dat je met de donoren een band kan opbouwen. Eigenlijk is deze job heel sociaal: je bent betrokken bij het leven van de donoren én je werkt nauw samen met je collega’s.”

  Lees het verhaal van Désiré

   

 • Frank - Collectemedewerker en -chauffeur

  "Elke werkdag is anders en dat maakt de job spannend. Je moet het materiaal voor de mobiele bloedinzameling inladen binnen een bepaalde tijd en dat volgens strikte richtlijnen van Rode Kruis-Vlaanderen. "

  Lees het verhaal van Frank

alinea