Lieve - teamleider mobiele collectes

Als teamleader van de mobiele bloedcollectes in de Leiestreek (West-Vlaanderen) ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de collectes zelf, maar stuur ik ook een twintigtal collega’s aan en ben ik het aanspreekpunt voor de vrijwilligers ter plekke.

"Het contact met donoren, dat is het belangrijkste voor mij."

Ik startte mijn carrière binnen Rode Kruis-Vlaanderen in 1983 in het transfusiecentrum in Roeselare. Naast de afname van bloed nam ik er ook labo- en administratieve taken voor mijn rekening. Als klinisch laborante had ik stage gelopen in een labo en was het mij duidelijk geworden dat ik toch wel menselijk contact nodig had om mijn job graag te doen. Nadien ging ik twee jaar lang in een huisartsenpraktijk werken, maar die job maakte het moeilijker om werk en privé te combineren. Het Rode Kruis was op dat moment het perfecte alternatief voor mij.

Naast het persoonlijk contact met mensen is het voor mij ook ontzettend belangrijk om kansen te krijgen om je verder te ontwikkelen én om erkenning te krijgen. Natuurlijk heb ik op al die jaren heel veel zaken zien evolueren. Dat bracht soms onzekerheden met zich mee, maar langs de andere kant zorgen veranderingen ook voor de nodige uitdagingen!